Здравното министерство отпуска 150 бона за ремонт на Детското отделение на видинската болница

Здравното министерство отпуска 150 бона за ремонт на Детското отделение на видинската болница 150 000 лв. ще отпусне здравното министерство на МБАЛ „Св. Петка“ – Видин по проект за възстановителни и ремонтни дейности на сектор „Детски вътрешни болести“ към Отделението по педиатрия. Това става ясно от отговора на служебния здравен министър д-р Галя Кондева на въпрос на депутата от ПП-ДБ Любен Иванов относно състоянието на детско отделение в лечебното заведение и възможностите за ремонтирането му. Според народния представител отделението е в изключително лошо състояние.
„Много майки се оплакват и не желаят децата им да остават в него, което е сериозен проблем както за самото лечебно заведение, така и за цялата област Видин. Направих среща с ръководството, което ме запозна с проблемите и невъзможността да отдели средства от собствените си приходи за предвидения ремонт – около 180 000 лв. Предвидените подобрения ще дадат възможност жителите на Видин да получат по-качествена услуга и ще доведат до повишаване на доходите на болницата. В тази връзка ръководството й е изготвило съответния финансов план“, пише във въпроса си Иванов.
Министърът съобщава, че през тази година видинската болница е кандидатствала за финансиране на четири обекта на обща стойност 1 389 500 лв., в това число и за ремонт на детското отделение. По думите на д-р Кондева, болницата във Видин трябва да проведе обществена поръчка, а след процедурата и на основата на постигнатата цена в рамките на одобрените средства, ще се осигурят капиталови трансфери за изпълнението на проекта.
18.09.2024, 15:36 часа
305 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha