Община Лом откри детска кухня за деца от бедни семейства

Община Лом откри детска кухня за деца от бедни семейства Община Лом и Агенцията по социално подпомагане стартираха нова инициатива, която осигурява здравословна храна за деца от бедни семейства, съобщиха от социалната дирекция.
Проектът е насочен към деца на възраст от 10 месеца до три години, чиито семейства са с ниски или никакви доходи, включително самотни родители и приемни семейства.
Право на помощ ще имат тези, които преминат оценка за доходите и нивото на материално лишение, извършена от Дирекция „Социално подпомагане“ в Лом.
Програмата се финансира по Програма за храни и основно материално подпомагане 2021-2027, съвместно от Европейския социален фонд плюс и Община Лом.
Проектът, който ще продължи до края на ноември 2025 година, е първи по рода си в града. В момента кухнята обслужва 14 деца, но капацитетът може да бъде увеличен при наличието на повече желаещи.
Заявления за включване в програмата могат да се подават през целия период на проекта в Дирекция „Социално подпомагане“ – Лом на ул. „Пристанищна“ № 52.
09.08.2024, 14:51 часа
431 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha