Община Лом планира нови социални услуги за лица с увреждания

Община Лом планира нови социални услуги за лица с увреждания Община Лом планира да изгради и оборудва нови социални и интегрирани здравно-социални услуги за резидентна грижа и специализирани социални услуги за лица с увреждания, научи BulNews. 
Местният парламент даде зелена светлина на проектното предложение, с което Общината кандидатства за предоставяне на средства от Механизма за възстановяване и устойчивост. 
Намерението е да бъдат изградени 3 центъра за резидентна грижа на пълнолетни лица с деменция, 2 такива за пълнолетни лица с интелектуални затруднения и 1 център за специализирана подкрепа на лица с увреждания и техните семейства. Определени са и общински терени за изграждането им. Капацитетът на сградите е от по 15 човека, като максималният размер на средствата за всеки конкретен краен получател е определен на база на стойностите по видове услуги. 
Допустимите за финансиране дейности са строителство, ремонт, реконструкция, обновяване на сграден фонд за социални услуги във връзка с процеса на деинституционализация на грижата за хора с увреждания, включително прилежащото им дворно пространство и др. 
Максималният размер на финансиране, за който Община Лом може да кандидатства по проектното предложение "Изграждане и оборудване на нови социални и интегрирани здравно-социални услуги за резидентна грижа и специализирани социални услуги за лица с увреждания в община Лом", е малко над 7 800 000 лева.  
18.08.2024, 17:00 часа
1123 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha