Община Лом осигури повече средства за читалищата

Община Лом осигури повече средства за читалищата Кметът Цветан Петров и ръководствата на читалищата от община Лом подписаха договори за допълнителна субсидия, научи BulNews. 
С 5400 лв. е увеличена субсидията на Народно читалище „Постоянство 1856”, което досега беше подпомагано със 7500 лв. от общинския бюджет. 
В момента годишната субсидия на една от най-старите културни институции в България възлиза на 13 200 лв. С по 1000 лв. са увеличени средствата за дейност на НЧ „23 септември 1960“ и НЧ „Виделина 1926“ в кв. "Моминброд". Останалите читалища на територията на община Лом –  в кв. "Младеново" и селата Замфир, Сталийска махала, Ковачица, Трайково, Станево и Долно Линево също получават допълнителни субсидии, съобщават от местната общинска управа.
„Тези допълнителни субсидии за дейността на читалищата ни дълги години не са били актуализирани и като кмет предложих на Общинския съвет за тази година читалищата ни да получат повече средства, според възможностите на бюджета, и това мое предложение бе одобрено. С каквото можем, ще помагаме на нашите читалища, защото благодарение на тях България е оцеляла и поддържа жив и буден народния дух!“ – заяви кметът Цветан Петров.
21.07.2024, 13:43 часа
460 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha