ПП-ДБ и "Възраждане" поискаха оставката на Калин Стоянов заради пожарите

ПП-ДБ и "Възраждане" поискаха оставката на Калин Стоянов заради пожарите Парламентарните групи на "Продължаваме Промяната-Демократична България" и на "Възраждане" поискаха оставката на служебния министър на вътрешните работи Калин Стоянов, този път заради "несправянето на правителството с овладяването на горските пожари".
“Лидерът на ДПС Делян Пеевски каза, че за пожарите спешно трябва да се купи нова техника, от друга страна други казват, че пари няма. Истината е, че любимият вътрешен министър на Пеевски - Калин Стоянов разполага с достатъчно техника”, обясни депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков. И допълни, че редовният кабинет на Денков е осигурил 169 млн. лв. по оперативна програма "Околна среда", като това са средства за закупуване на 385 специализирани автомобила за борба именно с горски пожари.
“Във фонда за пътна безопасност има над 300 млн. лв., проведени са поръчки, закупени са автомобили за Гранична полиция, но защо не са предприети действия за съответните инвестиции, след като още от февруари месец всички са заявили, че такъв риск от пожари има”, попита Божанков.
Същият е и мотива на "Възраждане" да искат оставката на Стоянов. “Държавата дава стотици милиони левове за чужди държави, в случая за Украйна, а нашата държава гори”, заяви лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов.
“Помните ли онези БТР-и, които подарихме на Украйна, в момента се оказва, че трябва да искаме от чужбина”, каза още Костадинов и попита лаконично "къде е сега армията". Според него оставка трябва да подаде и служебния премиер Димитър Главчев.
Темата за пожарите и борбата с тях продължава и в парламентарната Комисия по бюджет и финанси, която провежда извънредно заседание в момента с единствена точка за изслушване на финансовия министър Людмила Петкова. Целта на изслушването е да бъдат осигурени необходимите средства за компенсиране на пострадалите лица от пожарите в страната.
18.07.2024, 14:15 часа
264 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha