Юлий Павлов: Шансът за кабинет с третия мандат е 5%

Юлий Павлов: Шансът за кабинет с третия мандат е 5% Шансът за трети мандат е не повече от 5%, в най-добрия случай до 10%, заяви социологът Юлий Павлов. Той посочи, че вторият мандат няма шанс. Социологът е на мнение, че при следващи избори съставяне на правителство ще е още по-трудно.
Социологът Кольо Колев каза, че шансът за кабинет е не повече от 5% и допълни, че той може да бъде реализиран от ИТН.
Павлов смята, че ДПС иска да има правителство, но не си прави илюзиите, че вторият мандат ще бъде успешен.
Колев каза пред Нова,че има разпад при голяма част от политическите партии. Той посочи, че новите избори ще доведат до по-тежки последици за партиите.
Павлов е на мнение, че целта на третия мандат не е политическата сила, на която е връчен, да задава посоката, а опит да се съберат противоречащи си партии и да се сформира правителство.
Колев каза, че Румен Радев ще бъде подложен на натиск да оглави нова политическа формация. Социологът обаче посочи, че не е сигурно дали президентът е готов да направи тази стъпка.
Павлов смята, че сред обществото има търсене на алтернатива в управлението на страната. Той смята, че Радев няма да си подаде оставката като президент, а партия, подкрепена от него би се ползвала с обществено доверие в рамките на от 7% и 10%
08.07.2024, 13:48 часа
234 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha