Андрей Янкулов: Ибрямов и сега продължава да е незаконно задържан

Андрей Янкулов: Ибрямов и сега продължава да е незаконно задържан Задържането на Джейхан Ибрямов в ареста е противозаконно. Ибрямов и към момента продължава да е незаконно задържан. Toва заяви Андрей Янкулов, старши правен експерт в Антикорупционния фонд.
По думите му основният проблем е самото задържане на народния представител Джейхан Ибрямов. Първоначалното задържане е незаконно и продължаващото му задържане също е незаконно. Проблемът със завареното престъпление изисква някаква инцидентност и случайност на ситуацията. Тук няма как да се говори за заварено престъпление, а самото престъпление е очаквано от контролните органи, защото има елемент на проследяване, тъй като се твърди, че Джейхан Ибрямов е поискал парите, коментира Янкулов.
"Макар и да се касае за заварено престъпление, тогава разрешение за сваляне на имунитета отново трябва да бъде дадено от парламента или неговия председател в случая, когато Народното събрание не заседава. Искането на прокуратурата да се продължи задържането, но председателката на парламента го е оставила без разглеждане. При това положение се оказва, че и към момента по публично достъпната информация, Джейхан Ибрямов е незаконно задържан", подчерта Андрей Янкулов.
06.10.2024, 14:11 часа
148 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha