“Споделена бизнес вечеря с кауза” се превърна в бизнес събитието на годината за Враца /снимки/

“Споделена бизнес вечеря с кауза” се превърна в бизнес събитието на годината за Враца /снимки/ 17 500 лв. бяха събрани, за да дадат надежда на врачанина Роберто, който се бори с онкологично заболяване.
Домакините Мартин Харизанов и Братя Готвачи посрещнаха повече от 130 души - представители на малкия и среден бизнес от област Враца. Стилно, вдъхновяващо и докосващо премина станалото традиционно за града ни събитие, което тази година се проведе в ресторант Лева.
Представителите на бизнеса имаха възможност да коментират възможностите за развитие и реализацията на европейски проекти с адв. Биляна Тончева, собственик на консултантска компания за европейски проекти и финансови инструменти Еко Глоуб ООД и Владимир Данаилов, който е бил изпълнителен директор на Фонда на фондовете, зам.-кмет на Столична община и изпълнителен директор на Агенцията по инвестициите, а в момента е предприемач, инвеститор и работодател.
Братя Готвачи отново показаха своето майсторство и представиха уникално кулинарнo пътешествие в приготвеното с много енергия и индивидуално отношение многостепенно меню. Винарска изба “Ponte Dio” впечатли с отлични вина, създадени от характерни за региона ни сортове грозде.
Каузата за Роберто вдъхнови областния управител на Враца и той изненада всички с професионалното изпълнение на “Миг от приказка” на “Фанданго”.
Гост изпълнители на “Споделена бизнес вечеря с кауза бяха ”Оркестър “Скерцо”, Никола Янакиев от “Гласът на България”, Александра Панайотова и DJ Бартер.
“Имах честта отново да бъда домакин на една вдъхновяваща благотворителна вечеря, събрала бизнеса от област Враца, с една обща и важна цел — да помогнем на врачанина Роберто Христов и да имаме възможност да коментираме бизнес средата в региона, както и необходимите законодателни инициативи за нейното подобряване.
Истинската сила на нашата общност се крие в добрите сърца на всеки един от вас. В благородството и протегнатата ръка винаги, когато един от нас има нужда от помощ. Доказали сме в редица предизвикателни ситуации, че умеем да се обединяваме и да си помагаме, дори и когато имаме различия помежду си. Вярвам, че имаме стабилна основа, на която можем уверено да градим - сплотените и съпричастни общности създават по-добро и устойчиво бъдеще.
Дискутирахме и предизвикателната ситуация, в която е поставен бизнесът в последните години. Обединихме се около позицията, че повече не можем да си позволим да губим ценно време - несигурността и липсата на предвидимост носят огромни щети на бизнеса, както и на всеки един жител на област Враца.
Нужна ни е сериозна гражданска активност и възможност за сформиране на редовно правителство с пълен мандат. За да върнем спокойствието в утрешния ден за хората и възможностите за растеж на бизнеса.
Благодаря на всички представители на бизнеса, които се включиха с отворени сърца, направиха тази вечер незабравима и дадоха надежда на нашия съгражданин Роберто.
Благодаря на Братя Готвачи, за техните големи сърца и за това, че преди три години ми се довериха и заедно прегърнахме каузата за доброто. Вярвам, че когато сме заедно, няма невъзможни неща!”, каза Мартин Харизанов. “Споделена бизнес вечеря с кауза” се провежда от 2021 г., като организаторите и участниците в нея подкрепят общественозначими каузи и хора, които имат нужда от скъпоструващо лечение и помощ.
Събитието стартира през 2021 г. с каузата “За децата на Враца”, в следващото издание през 2022 г. организаторите и бизнесът на Враца събраха средства за ремонта на АГО на МБАЛ “Христо Ботев”.
Както обича да казва Мартин Харизанов- “доброто е заразно” и каузата бе продължена от “Обществен дарителски фонд за Враца”, като в началото на 2024 г. отделението бе изцяло ремонтирано и бе осигурена съвременна база за родилките от област Враца. В следващото издание бяха осигурени средства за две деца, нуждаещи се от протези, а през миналата вечер бизнесът във Враца запали свещичката на надеждата за Роберто.
 
Купуването и продаването на гласове е престъпление!
06.10.2024, 12:27 часа
2195 0