Пеевски пита: Ти с Доган ли си или с мен?

Пеевски пита: Ти с Доган ли си или с мен? Изключеният от ПГ на ДПС зам.-председател на партията Джейхан Ибрямов заяви, че Делян Пеевски е оказвал натиск върху всеки един от народните предсталители на Движението преди гласуването на проектокабинета на Росен Желязков /ГЕРБ/. На всеки един от депутатите от ДПС Пеевски е задавал един въпрос: "Ти с Ахмед Доган ли си или с мен?", разказа Ибрямов.
Същият въпрос е бил зададен и на дългогодишната лична секретарка на Ахмед Доган - Биршен Яхова, която е съпруга на Джейхан Ибрямов.
В близките дни се очаква изявление на Ахмед Доган, което да изясни ситуацията в партията. Вчера в Росенец, Доган прие 17-те депутати, които не подкрепиха по негово указание проектокабинета на Росен Желязков. На тази среща всички констатирали, че ДПС се управлява еднолично и в нарушение на устава. "Обсъдихме, че не функционира Централно оперативно бюро, не се е събирало нито един път досега. Централният съвет имаше 2 заседания, които протекоха в рамките на няколко минути. Нямаше дебат, нямаше обсъждания, развитие на тези", обясни Ибрямов.
И Ибрямов, и други участници в срещата в Росенец заявиха, че няма да има среща Доган - Пеевски. 
Джейхан Ибрямов даде да се разбере, че има шанс за правителство с втория мандат - този на ДПС. Партията е готова да води диалог с ГЕРБ и останалите парламентарни групи за съставяне на кабинет, като гласувалите "против" кабинета на Желязков сега са готови да дадат подкрепата си, стига да има ясна договореност за политиките, които ще се водят.
07.07.2024, 11:29 часа
566 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha