Мартин Харизанов с плакет за “Специален принос в развитието на спорта в Северозападна България” /снимки/

Мартин Харизанов с плакет за “Специален принос в развитието на спорта в Северозападна България” /снимки/ Днес се състоя официалното откриване на седмия международен турнир по кикбокс в Козлодуй. 
Това е най-големият международен турнир на Балканите и се провежда само под домакинството на България. Тази година спортисти от Молдова, Черна Гора, Сърбия и България ще се борят за призовите места. Гост на официалната церемония по откриването бе Мартин Харизанов. 
“За мен бе изключителна чест да присъствам на откриването на това важно спортно събитие и да приема плакета за “Специален принос в развитието на спорта в Северозападна България”. 
Благодаря на Георги Вачев, председател и треньор на спортен клуб по кикбокс "Golden boys" Козлодуй за високата оценка. От години работя за подобряване на работата на спортните клубове в област Враца. Винаги съм подкрепял спортните клубове, защото само талант и усърдие не са достатъчни, за да може един спортист да се развива дългосрочно. 
От ключово значение е и наличието на добра спортна инфраструктура, в комбинация с подходящи условия и материална обезпеченост. Това е и програмата на ГЕРБ-СДС. Ние гарантираме рязко увеличение с до 200% на парите за спортните клубове. Създаване на специална програма за развитие на колективните спортове. Реформа в държавните спортни училища за по-добър подбор на млади таланти. Развитие на спортната инфраструктура. Изграждане и реконструкция на басейни, стадиони, зали с капацитет до 1500 зрители, салони за физическо възпитание и спортни площадки в българските училища. Доусъвършенстване на системата за разпределение на средствата за финансиране на федерациите. Увеличение на финансирането на федерациите,като се обърне специално внимание и на успешните неолимпийски спортове.”, каза Мартин Харизанов. 
 
Купуването и продаването на гласове е престъпление!
05.10.2024, 15:13 часа
535 0