Ахмед Доган събира част от актива на ДПС без Пеевски

Ахмед Доган събира част от актива на ДПС без Пеевски Почетният председател на ДПС Ахмед Доган събира днес част от актива на ДПС в лятната си резиденция в парк „Росенец“. 
Сред поканените са депутати от партията, които гласуваха срещу проектокабинета на Росен Желязков, и членове, които са изразили знакова подкрепа за него. По първоначална информация на срещата не е поканен съпредседателят на партията Делян Пеевски, но е поканен другият съпредседател – Джевдет Чакъров. Очаква се след срещата най-после Доган лично да се обърне към членовете на ДПС, защото досега позициите му бяха предавани през негови говорители.
Напрежението в ДПС излезе на повърхността покрай гласуването на правителството. Единият съпредседател на ДПС Делян Пеевски се обяви категорично в подкрепа на кабинета на Росен Желязков, докато Ахмед Доган призова с имейл да се гласува срещу. Това разцепи ПГ на ДПС - 14 души гласуваха срещу кабинета /сред тях другият съпредседател Джевдет Чакъров/, един се въздържа /впоследствие той призова вота му да се брои против/, 30 души подкрепиха кабинета. Междувременно ПГ на ДПС изключи трима депутати - Айсел Руфад, Рамадай Аталай и Джейхан Ибрямов. Първоначално Пеевски се закани на всички "бунтовници", но после рязко смекчи тона и обяви, че няма да ги изключва от ПГ на ДПС. Даже обяви, че конфликт с Доган няма.
Това предизвика бурно недоволство сред членовете на ДПС в страната. В групата в социалните мрежи "Аз вярвам на Ахмед Доган" заваляха декларации в подкрепа на Ахмед Доган и с доста рязка критика на Делян Пеевски.
06.07.2024, 12:39 часа
420 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha