Ибрямов спипан със 100 бона, прокуратурата иска постоянен арест

Ибрямов спипан със 100 бона, прокуратурата иска постоянен арест Предстои внасяне на искане за постоянна мярка задържане под стража на кандидат-депутата Джейхан Ибрямов. При задържането му в него е открита сумата от 100 000 лева във вид на белязани банкноти. При претърсването на дома му също е открита сума пари в порядъка на няколко хиляди лева. Това заяви на брифинг Ваня Стефанова - завеждащ отдел във Върховната прокуратура.
Предстои прокуратурата да повдигне обвинение за търговия с влияние на Джейхан Ибрямов. Вчера бяха отнети и двата му имунитета - този на народен представител свали председателят на НС, а този на кандидат-депутат сне ЦИК. Той беше задържан за 24 часа в сряда вечер, след което бе отведен в следствения арест. А адвокатът му каза, че задържането е по разследване за купуване на гласове.
Според обвинението в периода от 25 септември до 2 октомври тази година Ибрямов поискал и взел „дар", за да упражни влияние при вземане на решение от длъжностни лица от Министерството на отбраната във връзка със службата им.
В четвъртък от държавното обвинение удължиха мярката на близкия до Ахмед Доган кандидат за народен представител на 72 часа. А след като държавното обвинение удължи мярката на Джейхан Ибрямов - съпругата му Биршен обяви, че в знак на протест започва гладна стачка в Триъгълника на властта. 
04.10.2024, 16:45 часа
158 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha