Икономист: България има по-високи стандарти от Гърция

Икономист: България има по-високи стандарти от Гърция Служебното правителство е по-добро от редовното, защото има разлика в свободата. Редовното трябва да има стратегия и визия, докато служебното решава ежедневните и дребни проблеми на място.
Въпреки че служебните правителство са управлявали повече от редовните - 585 срещу 540 дни, българите живеят все по-добре. Това каза в ефира на "Здравей, България" икономистът Любомир Дацов.
По думите му България има по-висок стандарт oт Гърция в някои сфери.
"През 2021 г. има близо 8% растеж на икономиката - най-големият в последните години. Служебно и редовно правителство имат принос за него - това на Борисов и това на Стефан Янев. Когато оставиш бизнесът да се оправя сам, без да се намесва държавата, той се справя по-добре", коментира Дацов. 
Ние всеки ден сме на друго ниво на развитие и ние малко, по-малко напредваме, защото не правим големи глупости, въпреки че имаме много глупаци, които ни управляват, с извинения или без извинение, изтъкна още Дацов.
Ние не правим все пак такива големи глупости, както в някои съседни държави на нас. Както виждате, достигаме почти Гърция в някои области и ние има много по-висок стандарт на живот от Гърция, която само преди 10-15 години бе далеч пред нас, добави финансистът.
Относно плащанията по ПВУ икономистът обясни, че усвояването е "доникъде''.
"Четири транша са общо, а сме получили само първия.
Проектите, които бяха одобрени, не носят добавена стойност. По-скоро те няма да успеят да получат парите. Обществените поръчки бяха концентрирани в големите фирми, ПВУ също е предназначен главно за тях. В момента има икономически балон, а държавата не го охлажда", смята той.
05.07.2024, 12:45 часа
444 1
Коментари

пешо

07.07.2024, 14:12 часа
Колко удобно се сравняваме със страна ,на която стандарта спада по обективни причини.Твърде далеч сме от какъвто и да е свестен растеж .Цървула си остава цървул .
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha