Лично министър Калин Стоянов потвърди новината на BulNews: Кметът на Малорад Иво Бръснара е арестуван

Лично министър Калин Стоянов потвърди новината на BulNews: Кметът на Малорад Иво Бръснара е арестуван Лично министърът на вътрешните работи Калин Стоянов потвърди ексклузивната новина на агенция BulNews за кмета на Малорад Иво Иванов. Бръснара, както е познат селският управник, е спипан да кара надрусан с кокаин. Той е арестуван, каза вътрешният министър. 
„Кметът на врачанското село Малорад Иво Иванов е дал положителна проба за кокаин на теста за наркотици, който му бил направен при рутинна проверка на пътя. По процедура автомобилът е отнет. Водачът е задържан. Поискал е да му бъде направена и е дал кръвна проба, от която чакаме резултата“, каза днес министър Стоянов пред журналисти в София. 
Както медията ни първа съобщи още вчера, Бръснара беше хванат след зрелищна гонка в Малорад.
Секретен пост устроил засада на Иванов, за който имало сигнали, че често кара под въздействието на наркотични вещества. Пътните полицаи опитали да спрат джипа му „Мерцедес“ ML, но той ги подминал и се опитал да избяга.
След преследване, Бръснара в крайна сметка бил спрян, а пробата му отчела положителен резултат за употреба на кокаин. 

Луда надпревара! Невиждана гонка във Врачанско, хванаха Иво Бръснара да кара освежен с кокаин

Кметът бил задържан, джипът му е отнет, а в негови имоти започнали обиски по получена информация за притежание на още дрога и незаконни оръжия. 
От полицията във Враца потвърдиха за случая, но не дадоха подробности открити ли са други инкриминиращи предмети при тараша. 
Образувано е досъдебно производство за шофирането след употреба на наркотици и опита на Бръснара да избяга. Ако тежките обвиненията бъдат потвърдени от съда, в селото ще има предсрочни избори.
 
05.07.2024, 10:36 часа
9183 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha