С огън и меч! В Малорад запалиха нивата на общински съветник от „Възраждане“, топят Иво Бръснаря /снимки+видео/

С огън и меч! В Малорад запалиха нивата на общински съветник от „Възраждане“, топят Иво Бръснаря /снимки+видео/ Обвиняват Иво Бръснаря за палежа на нива в Малорад, научи само агенция BulNews.
Посегателството е извършено тази нощ, а потърпевши са общинският съветник в Борован Светослав Георгиев от „Възраждане“ и неговият баща - Светослав. Двамата обработват земеделска земя и през вчерашния ден са жънали. Били цял ден на полето с техните работници, като опитвали да приберат възможно най-много от тазгодишната реколта. Те обаче не успели да приключат с всичко и вечерта се прибрали у дома.
„Около 3.15 часа телефонът ми звънна и се обади мой приятел, който, докато прибирал животните си, забелязал, че гори част от блока ни. Веднага с баща ми и други колеги земеделци тръгнахме към запалената нива“, разказа пред наш репортер Светослав Георгиев.
Докато пътували към блока, земеделците се обадили на тел. 112, като малко по-късно на мястото пристигнали и пожарникари.
„Благодарение на моите колеги и приятели, както и на огнеборците, успяхме да овладеем пламъците и ги загасихме. Заради посегателството са унищожени 50 дка жито. Радвам се, че успяхме своевременно да изгасим огъня, иначе загубите щяха да са огромни“, допълва общинският съветник от Борован.
Пред медията ни Светослав Георгиев заяви, че за палежа от тази нощ подозира кмета на Малорад Иво Иванов, известен сред хората като Бръснаря. По думи на общинския съветник от „Възраждане“, двамата имат вражда помежду си от дълго време, а в основата на всичко са политически различия.
„От около 20 дни получавам заплахи от него, че ще „видя какво ще стане“. Смятам, че Бръснаря седи зад това, тъй като постоянно обикаляше селото и се въртеше покрай нас. Канеше ми се заплашително и ме уверяваше, че ще ми отмъсти, за дето съм го предал. Не разбирам обаче какво е било това предателство и според мен става дума за това, че станах общински съветник от друга партия, а не от неговата“, твърди Светослав Георгиев.
Мъжът разказва, че негови близки и приятели го предупреждавали многократно, че Иво Бръснаря готви палеж на негови ниви и комбайни.
„Уведомявах и полицията, че получавам заплахи и смятам, че срещу мен ще бъде извършено посегателство. Никой обаче не взе мерки и ето, че се случи – 50 дка жито са на земята“, разказва още Светослав Георгиев.
По негови думи, между двамата и преди години е имала вражда, но с времето е отшумяла.
„Бръснаря извършва охранителна дейност, като фирмата му няма лиценз. Понеже доста хора не използват услугите му, той караше няколко момчета от малцинствата да извършват кражби, като след това потърпевшите се обръщаха към него, за да искат охранителите му да пазят техните имоти – схема, която доказано работеше“, коментира още Георгиев.
Общинският съветник вече е подал жалба в полицията за извършения палеж и е категоричен, че няма да остави нещата така, докато униформените не си свършат работата.
Наш репортер се свърза и с кмета на Малорад Иво Иванов – Бръснаря. Той отрече категорично да стои зад палежа и заяви, че няма никакви проблеми с общинския съветник. Според него друг е извършил престъпното деяние тази нощ, като отново в дъното на всичко са политически различия.
26.06.2024, 10:50 часа
7234 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha