Депутат от ДПС се отрече от вчерашния си вот „за“ кабинета „Желязков“

Депутат от ДПС се отрече от вчерашния си вот „за“ кабинета „Желязков“ Още един депутат от ДПС се обяви против вота за неуспешния кабинет на ГЕРБ, гласуван в сряда, информира БГНЕС. Депутатът Ердуан Мехмед от Пловдив област е изпратил декларация до почетния председател на ДПС Ахмед Доган.
В нея той се отрича от вчерашния си вот за кабинета на Росен Желязков. Същата декларация е изпратил и до председателя на НС.
„Във връзка с провелото се заседание на 50-то НС на 3 юли 2024 и осъществилото се гласуване за избор на кабинет и министър-председател, заявявам категорично, че вотът ми следва да се счита като гласувал „против“ , а не „за“ подкрепа на така направеното предложение от ГЕРБ-СДС“, пише той.
Вчера правителството подкрепиха 30 депутати, сред тях всички от районите, в които се кандидатира Делян Пеевски – Кърджали и Благоевград.
„Против“ бяха 14 народни представители, включително председателят Джевдет Чакъров. Сред тях са всички депутати на Движението от Бургас. Против гласува и изключеният депутат Рамадан Аталай.
До разцеплението в парламентарната група на ДПС се стигна след апел на почетния председател Ахмед Доган да не се подкрепа ГЕРБ.
Съпредседателят на партията Делян Пеевски обаче заяви преди гласуването в зала, че нямат личен конфликт с Доган, но той ще направи това, което искат избирателите – да има редовно правителство.
За изказването на Делян Пеевски, другият председател на партията, Чакъров заяви, че в ДПС всички са евроатлантици.
04.07.2024, 16:30 часа
668 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha