Явор Божанков разкри: Делян Пеевски има свои депутати в ГЕРБ

Явор Божанков разкри: Делян Пеевски има свои депутати в ГЕРБ Делян Пеевски има свои депутати в ГЕРБ. Добрата новина – няма правителство на Делян Пеевски и Бойко Борисов; лошата – нямаме правителство. Това е седмият път, в който ГЕРБ не може да състави правителство. Трябва да го кажем – Борисов не може да управлява, дори заедно със своя приятел.
Това каза пред "Тази сутрин" по бТВ Явор Божанков от „Продължаваме промяната”-„Демократична България”.
Той отказа да посочи бройката или имената от парламентарната група на ГЕРБ, които са предани на Делян Пеевски.
Явор Божанков е категоричен:
„Има много по-важни теми за България от пенсионирането и оцеляването на Бойко Борисов.
Борисов ни се кара от сутрин до вечер, обижда ни във всяка изява, никога не е имал намерение да прави правителство с нас. този кабинет бе заявка, че той за нищо не съжалява – те паднаха от власт с масовите протести през 2020 г., а той ни предложи същите тези министри, казвайки: „За мен нищо лошо не е станало, ей сега ще ви върна към онова време.”
„Борисов, единствено заради волята на Пеевски, ни прати на избори.
Сметките им обаче не излязоха. Подценихме до каква степен ГЕРБ са зависими от ДПС.
Виждаме, че в ДПС не може да сложим всички под общ знаменател, така че тук говорим за Пеевски – той има депутати и в групата на ГЕРБ. Разговорът ни с ГЕРБ е невъзможен, защото там друг човек взима решенията”, каза още депутатът от ПП-ДБ.
„Лидерът на проруската „Възраждане” обяви, че е разговарял с „ключови” фактори от коалицията – това е само в неговите фантазии. Партията е като руски радиоактивен отпадък”, допълни Божанков.
„Нямам представа дали вторият мандат ще дойде при нас, но ако ни бъде връчен, ще се отнесем с цялата си отговорност към него. Всичко, което пишеше в споразумението ни, ще важи и сега. Имаме повече от един председател на формацията – не фиктивно, а наистина, и всички от коалицията ще обсъдят как точно да се действа с втория мандат. Няма да отстъпим и крачка от нашите приоритети”, подчерта той.
04.07.2024, 10:09 часа
412 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha