Започна поетапна подмяна на уличното осветление в Монтана

Започна поетапна подмяна на уличното осветление в Монтана Започна поетапна подмяна на уличното осветление в община Монтана по проект за енергийно ефективни системи за улично осветление, съобщи на пресконференция кметът Златко Живков.
Общата стойност на проекта е 926 000 лева, от които безвъзмездната помощ е 901 000 лева със съфинансиране от Общината 25 000 лева. Срокът за изпълнението е 18 месеца.
Проектът е в две части и поетапното му изпълнение предвижда на ден да бъдат демонтирани и монтирани между 60 и 100 нови осветителни тела.
„По-доброто улично осветление ще доведе до по-добро качество на живот в Монтана. Подмяната няма да стане в целия град едновременно, хората трябва да имат търпение до приключване на двата етапа“, заяви Златко Живков.
Настоящото проектно предложение е насочено към реконструкция и модернизация на общинската инфраструктура – системи за изкуствено осветление на град Монтана при изпълнение на енергоспестяващи мерки. Това се състои в доставка и монтаж на близо две хиляди нови осветителни тела. Пет осветители ще бъдат оборудвани с фотоволтаични панели, контролери и батерии. Над 1700 стари натриеви лампи ще бъдат заменени с нови. Ще има и нова интелигентна система за контрол, наблюдение и управление на уличното и парковото осветление със систематизиран график на включване и изключване.
Вече са сформирани екипите по възстановяването и подмяната на осветлението и до сега само за четири дни старите лампи на девет улици са подменени с енергоспестяващи, заяви още Живков./БТА
02.07.2024, 15:18 часа
655 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha