Eкоминистърът Петър Димитров посети Берковица /снимки/

Eкоминистърът Петър Димитров посети Берковица /снимки/ Министърът на околната среда и водите Петър Димитров бе на посещение в Берковица, научи агенция BulNews. Той инспектира няколко локални сметища в горите около Берковица, за които още утре ще бъдат издадени предписания за почистването им. 
Пред министъра бе представен особено същественият проблем със запушените речни корита и дерета в околностите на населените места, като той посети няколко проблемни участъка в зоната на “Хайдушки водопади”. 
Това, което се констатира на място, са тонове клони и остатъци от едра дървесина в речните корита и по бреговете, които са оставени от недобросъвестни управители на дърводобивни фирми. 
Факт е, че не е упражняван контрол, както от управителите на фирми така и от държавните институции, но е безспорна необходимостта от спешна превенция и отпушване на речните корита, дерета и канали, защото Берковица е застрашена от нова приливна вълна. 
Министър Димитров пое ангажимент още днес да уведоми всички отговорни институции, за да се предприемат мерки и да се минимизира в максимална степен потенциалната опасност за Берковица и останалите населени места.
02.07.2024, 14:33 часа
301 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha