Лена Бориславова: Агент Петър от ДС предвожда поголовната войната срещу ПП-ДБ

Лена Бориславова: Агент Петър от ДС предвожда поголовната войната срещу ПП-ДБ "Продължаваме промяната-Демократична България" отново внасят в Народното събрание правилата за избор на членове на реформираната Антикорупционна комисия. 
На брифинг в парламента тази сутрин депутатът от ПП Лена Бориславова заяви, че от месеци срещу всички законно легитимни избрани представители от демократичната общност се води поголовна война. По думите ѝ вчерашният опит за отстраняване на Андрей Гюров от позицията подуправител на Българската народна банка (БНБ) е само част от това. 
Тя посочи, че от местните избори насам има множество сигнали за несъвместимост или касиране на вота: срещу кмета на Варна Благомир Коцев, срещу столичния кмет Васил Терзиев, кмета на Благоевград Методи Байкушев и четири районни кмета в София - Емил Бранчевски, Ясен Русев, Георги Илиев и Георги Попов.
"Повечето сигнали се подават от "агент Петър" от Държавна сигурност или с името му, както е известен в обществото - Александър Иванов Долев, чрез комично звучащата организация "Радио и телевизия "Истина или свобода". Което е нито истина, нито радио, нито телевизия, нито е свободна медия. Там, където не смогва агент Петър, сигналите се подават от кметове, зам.-кметове и общински съветници от ГЕРБ", заяви Лена Бориславова. 
Тя каза, че ПП-ДБ ще се борят с всички средства, за да се защитят от атаките на завладяната държава. 
Днес коалицията отново ще внесе в деловодството на парламента правилата за избор на членове на новото ръководство на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ). Според ПП-ДБ приоритет е да се осигури работещ в интерес на обществото орган, който да разследва корупцията по високите етажи на властта.
Лена Бориславова посочи, че приемането на правилата за работа на КПКОНПИ е нужно, за да се получи вторият транш по Плана за възстановяване и устойчивост. Тя заяви, че правилата са били блокирани в предходното 49-о Народно събрание (НС) лично от Рая Назарян от ГЕРБ, която стана председател на 50-ото НС. 
Бившият министър на правосъдието Надежда Йорданова допълни, че е много важно да се подсигури, че в тези институции ще работят почтени хора. 
28.06.2024, 10:36 часа
772 1
Коментари

Просто Киро

28.06.2024, 11:31 часа
Щом Ленчето го казва - вярвайте й, тя не е завършила Харвард и не е научена да лъже....само понякога лъже Миро и не казва къде ходим, даже и за парапета...
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha