РЗИ-Видин: Къпането в река Дунав е забранено

РЗИ-Видин: Къпането в река Дунав е забранено С настъпването на горещите дни видинчани търсят прохлада във водите на река Дунав. Доколко това е здравословно и разрешено ли е, потърсихме за коментар Регионалната здравна инспекция във Видин.
От РЗИ съобщиха, че къпането във водите на река Дунав няма да бъде разрешено и занапред, тъй като крие риск за хората.
"И тази и следващите години, както и предишните години къпането във водите на р. Дунав няма да бъде разрешено, поради невъзможността да се идентифицират места за къпане с безопасни води отговарящи на нормативните изисквания. Кметовете на общини издават заповеди за забрана къпането във водите на р. Дунав, разпореждат поставянето на табели „Къпането забранено“ и следят за спазването на забраната. Заповедите за забрана са качени на интернет страниците на съответните общини", посочват от здравната инспекция. 
Плажуващи на градския плаж във Видин не са съгласни със забраната на РЗИ. 
"Според мен водата е чиста, бистра, погледнете. Това е течаща вода и е много по-чиста, отколкото басейните... Проблемът е друг, че трябва да се назначат спасители, да се създаде ред. Да има медицинско осигуряване, чадъри, душ. Трябва да дойдат тук, да ни санкционират, че се радваме на природата", споделят плажуващите.
 
25.06.2024, 16:26 часа
730 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha