Израел потвърди смъртта на още един заложник, държан от „Хамас“

Израел потвърди смъртта на още един заложник, държан от „Хамас“ Израелските военни потвърдиха смъртта на войник, държан като заложник от палестински бойци в ивицата Газа в продължение на почти девет месеца след нападението на Хамас на 7 октомври.
В отделно изявление Форумът на семействата на заложници и изчезнали заяви, че Мохамед Алатръш е бил убит по време на октомврийското нападение срещу Южен Израел, а тялото му е било взето в плен от бойците на Хамас.
Преди това израелските власти потвърдиха, че Алатръш, старши сержант в бедуинското подразделение за проследяване на израелската армия, е бил взет за заложник на 7 октомври. 39-годишният Алатраш има две съпруги и 13 деца, се казва в изявление на форума.
"Форумът на семействата ще продължи да подкрепя и да стои до семейството в този труден момент и докато тленните му останки не бъдат върнати в Израел", се казва в него.
Смъртта на Алатраш увеличава броя на жертвите на нападението на Хамас до 1195 души, повечето от които цивилни, според преброяване на АФП, основано на официални израелски данни.
25.06.2024, 11:54 часа
127 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha