Къде е човещината? Шофьор свали дете от автобус във Врачанско заради жълти стотинки

Къде е човещината? Шофьор свали дете от автобус във Врачанско заради жълти стотинки Шофьор свали дете от автобуса Враца-Паволче в близо 40-градусовата жега заради жълти стотинки, научи агенция BulNews. 
За проблема алармира жена от Паволче, която е майка на хлапето, в социалната мрежа фейсбук. Тя разказва, че 12-годишното момче се качило в редовната линия за Враца в 15.30 часа на 20 юни, за да отиде на тренировка. Детето имало в себе си само сумата от 90 стотинки, колкото е цената на билета с намалението с ученическа карта за пътуване. Оказало се обаче, че момчето било забравило документа вкъщи. 
След като се качило в автобуса, шофьорът му казал, че без картата за намаление трябва да плати целия билет на цена от 1.80 лева. Тъй като нямало допълнителните 90 стотинки, шофьорът свалил детето от превозното средство и тръгнал, оставяйки го на близо 40-градусувата жега. 
„Синът ми пътува всеки ден и неведнъж е показвал документа, с който ползва намаление като ученик и по дяволите... това е дете! Чудя се, този "човек" - шофьорът, който е на видима възраст около 60+ години дали има деца, внуци....И да, на следващия курс съпругът ми го изчака, за да му даде 0.90ст за всеки случай, ако детето в бъдеще пак си забрави картата и още малко парички му остави, та ако на някой някога не му стигат.... Интересно, дали вечерта като се прибере ще разкаже на семейството си какво "добро" дело е направил?!“, пита разочаровано майката.
В коментарите под поста на жената се завихри бурна дискусия относно липсата на човещина у шофьора, както и у останалите пътници в автобуса, никой от които явно не е могъл да отдели дребната сума, за да помогне на детето. Други пък смятат, че водачът просто си е вършил работата, а децата би следвало да бъдат учени на отговорност. 
26.06.2024, 08:50 часа
3686 1
Коментари

Хоята

26.06.2024, 09:33 часа
Шофьорът е прав понеже си пази хляба и ще го накажат ако има проверка. Обаче да не пуснеш детето ей така на риск също е тъпо.А то трябва да се научи на отговорност. Случва се. За другите дето не са събрали по 5-10 ст. няма смисъл да коментираме.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha