Пускат под домашен арест Ивет Стайкова, подсъдима за убийството на актрисата Виолета Донева

Пускат под домашен арест Ивет Стайкова, подсъдима за убийството на актрисата Виолета Донева Софийският градски съд наложи домашен арест с електронна гривна на Ивет Стайкова. Тя е подсъдима за убийството на баба си -актрисата Виолета Донева. Промяната на мярката не е окончателна и подлежи на обжалване пред горната инстанция от прокуратурата.
Убийството е извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост, пише в обвинителния акт. То се случи през октомври 2022 г.. Оттогава Стайкова е задържана в ареста. Процесът срещу нея започна през юли 2023 г.
Делото ще продължи на 3 септември, като до момента са разпитани всички свидетели и експерти. На следващото заседание ще бъдат разпитани поемните лица, които са били по време на огледа на местопроизшествието. Като защитата изиска и веществени доказателства - дрехите и обувките на Стайкова от деня на инцидента.
Адвокатите на Стайкова поискаха от съда да промени мярката ѝ от задържане под стража в по-лека. Техните доводи бяха, че тя е стояла прекалено дълго време в ареста, както и че е съдействала на съда в хода на процеса.
03.06.2024, 12:45 часа
186 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha