Отчитат рекорден брой случаи на удавяния през лятото у нас

Отчитат рекорден брой случаи на удавяния през лятото у нас
Рекорден брой водни инциденти през това лято са завършили фатално. 
Четиридесет и осем смъртни случаи вследствие на удавяне показва отчетът на Отделението по съдебна медицина. Това е с десет души повече, отколкото през лятото на 2023 г. и предишни години.
Ако данните се разделят на броя дните в активния сезон - юли и август, това означава по един загубен човешки живот на ден. Почти толкова са и случаите на пациенти, спасени след удавяне и преминали през Спешно отделение. Статистиката отчита почти равен брой инциденти с българи и чужденци. Както сред загиналите, така и сред спасените има малки деца, оставени без надзор край хотелски басейни и на плажа.
Данните в информационния бюлетин на Областната дирекция на МВР-Бургас показват, че последният случай на удавяне по Южното Черноморие е от преди близо седмица. На 19 септември т.г. четирима български туристи влезли в морето на неохраняем плаж край Синеморец. Силно подводно течение е повлякло жена, а трима мъже влезли с нея, са направили опит да я спасят, но те също били повлечени от водата. В спасяването им се включили спасители от съседен плаж. Успели са да извадят от морето жената и двама мъже, третият мъж се е удавил.
28.09.2024, 11:11 часа
81 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha