Скръбна вест! Убиха треньора на "Дунав" /Лом/ Ферарио Спасов

Скръбна вест! Убиха треньора на "Дунав" /Лом/ Ферарио Спасов Треньорът на "Дунав" /Лом/ Ферарио Спасов е починал при автомобилна катастрофа в днешния следобед, научи агенция BulNews.
Трагедията е станала след мача от Трета лига между "Локомотив" /Горна Оряховица и "Дунав" /Лом/ (3:1).
61-годишният треньор е пътувал с личния си автомобил по посока Ловеч, когато край търновското село Шереметя е бил ударен от автомобил, който се е движил със 150 км/час и навлязъл в насрещното платно.
Ферарио Спасов е едно от емблематичните имена в българския футбол. Той е бил начело на "Олимпик" (Галата), "Литекс", "Спартак" (Варна), ЦСКА, "Дунав" (Русе), "Ботев" (Пловдив), "Етър", "Спартак" (Плевен), "Берое", "Левски" (Лом), "Севлиево", а до февруари тази година беше начело на "Монтана". Във визитката си Спасов има спечелена Купа на България с "Литекс".
Върхът в треньорската кариера на Феро е шампионската титла с "Литекс" през 1999 година, когато е едва на 37 години. На 29 ноември 1998 година "Литекс" побеждава ЦСКА с 8:0 и нанася най-голямата загуба в историята на „армейците“. По-късно Ферарио Спасов става наставник и на „червените“.
През пролетта на 2021 година той получава сърдечен проблем, който без малко да го откаже от една от големите му любови в живота - футбола.
Ферарио Спасов е роден на 21 февруари 1962 година в град Дупница. Семейството му се преселва в град Ловеч. Бащата Иван Спасов е футболист, състезател на ДФС „Христо Кърпачев“. Средно образование Ферарио завършва в Средно спортно училище „Асен Драганов“ (Ловеч) с отличен успех и сребърен медал на Министерството на народната просвета през 1981 година.
Юноша е на "Осъм" /Ловеч/, играе като нападател. Дебютира за първия тим през 1979 и остава в тима до 1983, когато преминава в "Спартак" /Плевен/. През 1986 се завръща в отбора на "Осъм" /Ловеч/, след това и ЛЕКС Ловеч, където през 1993 слага край на кариерата си след 11 сезона и над 350 мача с отбора.
Ферарио Спасов слушаше хард рок и метъл, като любимата му група беше „Рамщайн“. Твърдеше, че докато ги слуша, си почива. Предпочитана форма на релакс за него беше и риболовът.
12.11.2023, 09:44 часа
6381 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha