Министър Караджов: Ако не изградим бързо пътя Видин-София, трафикът ще ни заобиколи

Министър Караджов: Ако не изградим бързо пътя Видин-София, трафикът ще ни заобиколи Като особено важен в бъдеще се очертава европейският транспортен коридор „Ориент – Източно Средиземноморие“, съобщи вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов при участието си в дискусията „Свързани Балкани“.
Той начерта новите и вече започнатите стратегически инфраструктурни обекти, по които ще работи, за да има България истинска свързаност със съседните страни и с Европа.
Идеята е от Видин до Монтана да се изгради магистрала, която да премине през тунел под прохода „Петрохан“ до София и оттам по АМ „Струма“ да се стига бързо до Солун, който е ключово пристанище в Егейско море.
„Затова ако България не изгради бързо участъка от Видин до София, а Румъния магистралното трасе на своята територия, двете страни могат лесно да бъдат заобиколени и да загубят много в транспортно отношение“, коментира вицепремиерът.
Той очерта и сроковете за завършването на започнатите инфраструктурни обекти. Първи, през 2027 година, ще бъдат готови скоростният път Видин - Ботевград и АМ „Хемус“. 
02.02.2022, 14:09 часа
874 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha