Откриха първата покрита детска площадка във Враца /снимки/

Откриха първата покрита детска площадка във Враца /снимки/ Кметът Калин Каменов, министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков, ректорът на Софийски университет проф. Георги Вълчев и Пламен Василев от АЕЦ Козлодуй откриха първата покрита многофункционална детска площадка в ж.к. „Младост“. Министърът и ректорът бяха на посещение в града по повод подписване на Спораумение за ЦЕРНН( Център за енергийни и нови науки).
Каменов поздрави присъстващите:“ Надявам се тази площадка да стане любимо място за игра на най-малките жители на нашия град. Тук те ще могат да се забавляват през цялата година, както в слънчевите дни, така и в по-дъждовни дни. Нека ние родителите да се грижим за нея и да я пазим, за да даваме добър пример на децата и те да правят същото“.
Изпълнителният директор на консорциума „БУЛ-Г-СТРОЙ“, изградил новата площадка Александър Михов благодари на Общината за съдействието и професионализма.
Водосвет за здраве и благоденствие отслужи отец  Димитър.
Лентата на уникалното детско съоръжение прерязаха кмета на Община Враца Калин Каменов, министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков, ректорът на Софийски университет проф. Георги Вълчев и представителят на фирмата – изпълнител Ангел Кюпев.
Многофункционална детска площадка е предназначена за деца от 3 до 12 годишна възраст. Проектът е реализиран от Община Враца и е на стойност от 726 206 лв. Проектът обхваща обща площ от 4,5 декара и има две площадки - съвременна детска площадка с площ  470  кв.м и площадка от 181 кв.м., на която са разположени съоръжения за стрийт фитнес. 
В парковото пространство са осигурени  и удобства за хора с неравностойно положение, като е осигурена достъпна среда, съгласно с най-новите изисквания. Пространството е озеленено с подходяща и разнообразна растителност. 
На събитието присъстваха още: народни представители, председателят на Общински съвет Владимир Христов,общински съветници, зам.-кметовете на Община Враца Цветан Стойчков, Петя Долапчиева, Александър Владимиров, деца и ученици от ДГ „Брезичка“ и ИОУ „Васил Левски“, жители.
25.10.2024, 09:18 часа
1309 2
Коментари

25.10.2024, 13:13 часа
От години този кмет и администрацията му използват деца за своите и партийни PR цели. Децата са използвани за фон на всички мероприятия на "шефа". Организацията е доброзорна. По същия начин се използват и деца от спортни клубове.

валя

25.10.2024, 11:27 часа
12
8
Това е парник харчат се пари без да се мисли но нали герберските кметове имат не леката задача да подсигуряват гласове за техния вожд иначе уволнения !!!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha