Позиция на Андрей Вълчев, водач на листата на БСП - ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА за Област Враца

Позиция на Андрей Вълчев, водач на листата на БСП - ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА за Област Враца Българската енергетика трябва да бъде освободена от популизма. Време е за решения!
Отлагане на либерализацията на пазара на електроенергия за бита до изготвяне на ясни критерии за подкрепа на най-уязвимите потребители. НЕ ПРИЕМАМ в цял свят либерализацията на пазара означава високо качество и ниски цени на предлаганата услуга, а в България да е символ на лоша услуга и скъпи цени 
БСП - ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА се ангажира категорично със апазване и стратегическо развитие на българската ядрена енергетика като основа на енергийната сигурност на България.
Това на първо място означава продължаване на инвестициите гарантиращи продължаване на модернизацията и разширяване на  АЕЦ „Козлодуй“ - това е безалтернативен приоритет, който гарантира стабилността и сигурността на българската енергетика, на българската икономика, на българските домакинства!
Крайно време е българските политици и  българската държава да осъзнаят, че без инвестиции, преди всичко в хората е невъзможно развитие на ядрената енергетика в България!
За да има след 20 г четири работещи ядрени блока, е необходимо днес, сега, веднага, да се инвестира в следващите инженери, оператори, заварчици - всичко друго е политическа пропаганда, която държи в оковите на популизма, не само българската енергетика, а и нашето общество като цяло. 
България има нужда от базови мощности в енергетиката. Това означава:
- развитие на атомната енергетика;
- ефективно използване на водните ресурси;
- изграждане на нови мощности, включително и реализиране на проточна ВЕЦ на р. Дунав съвместно с Румъния;
- гарантиране на сигурността на газовите доставки;
- разширяване на газохранилище „Чирен“ и развитие на газопреносната и газоразпределителната мрежа в България.
За БСП - ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА енергетиката е национален, стратегически и публичен интерес, като се ангажира със защитата на въглищните региони (Стара Загора, Перник, Кюстендил). Внедряването на нискоемисионни технологии за производство на електроенергия от ТЕЦ трябва да бъде подкрепено от държавата.
Разбира се, отново държавна политика трябва да бъде създаването, не само в тези територии на икономически зони, освободени от данъци за период от поне 7 години, като форма на подкрепа на нови инвестиции и работни места.
Ангажирам се категорично със забрана за изграждането на фотоволтаични централи върху плодородни земеделски земи, тъй като бъдещето е наистина в изграждането на мобилни, основно фотоволтаични мощности, които спокойно могат да бъдат реализирани в неплодородни земи!

#ВремеЗаРешения!

На 27-и с #28

Куруването и продаването на гласове е престъпление.
 
19.10.2024, 13:07 часа
889 4
Коментари

Бако

20.10.2024, 03:19 часа
Тоя е такъв бавняр, че чак не ми се занимава да го псувам. А я съм изконнен враг на БСП.

Саши Праш

19.10.2024, 20:21 часа
Какви проценти трябва да спечели БСП-то, за да може Момчи да си върне БКС-то, завалията. Да знаем от ГЕРБ колко да ви отпуснем. Това е важно за града!!

Педро Пе

19.10.2024, 20:18 часа
тоа па, всички ви знаем че БСП пропадна и тва е някаква обединена патерица на ГРОБ

Обективен

19.10.2024, 15:37 часа
17
10
Абе и вашата партия нанесе много щети на България. Дълги години щетите нанесени от дългия инкасатор Р.Офч и Герговците ще се помнят. На практика вие създадохте тиквата и пееФски
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha