Извънредно! Медицинският хеликоптер кацна в МБАЛ „Христо Ботев“ във Враца, транспортира към София пострадала в катастрофа жена /снимки/

Извънредно! Медицинският хеликоптер кацна в МБАЛ „Христо Ботев“ във Враца, транспортира към София пострадала в катастрофа жена /снимки/ Нова мисия за медицинския хеликоптер във Враца! Преди минути въздушната линейка кацна в двора на МБАЛ „Христо Ботев“ в града, за да транспортира към София млада жена, пострадала при катастрофа днес. 
Инцидентът е станал около 10 часа тази сутрин, в района на село Остров, на пътя в посока Плевен. 19-годишна шофьорка се преобърнала с колата си, при което е ранена тежко. 
По време на инцидента с нея е имало още двама души, които също са пострадали, информация за тяхното състояние обаче към момента няма. По непотвърдени данни, до катастрофата се е стигнало, след като шофьорката кривнала от пътя, за да избегне удар с фазан. 
Младата жена е била откарана към врачанската болница, където след преглед лекарите установили, че тя трябва да бъде транспортирана към „Пирогов“. Директорът на спешния център Галина Лещарска изпратила сигнал в районния координационен център на въздушния медицински транспорт, откъдето одобрили мисията и хеликоптерът бил изпратен насам. 
Преди минути жената бе натоварена в него, след което машината отлетя към София. Пациентката е в съзнание, но в тежко състояние, с политравми. Жената е с няколко фрагментни фрактури на гръбначния стълб, с огромна фрактура на таза, фрактура на лява подбедрица и с обилно кървене. Докато я местеха в хеликоптера тя виеше от болка, видя само репортер на BulNews oт мястото на събитието. 
Докато траеше извънредната ситуация, полицията бе отцепила района, за да могат пилотите и медицинският екип да си свършат работата, но на мястото се бяха събрали множество любопитни врачани, които гледаха как хеликоптерът каца на тревата в двора на болницата. 
За разлика от много други здравни заведения у нас, МБАЛ „Христо Ботев“ все още няма хеликоптерна площадка. Припомняме, че изграждането на важното за всички жители съоръжение бе обещано от кмета Калин Каменов още през април. Действия в тази посока обаче все още не са предприети. 
Още след обещанието на градоначалника, от екипа на врачанската болница са внесли предложение в общинския съвет, за да може да стартира обществената поръчка. Оттогава обаче то стои в Комисията по финанси и бюджет, а развитие по проекта няма. Така хеликоптерната площадка остана поредното неизпълнено гръмко обещание на Каменов, а спешните медици са принудени да вършат животоспасяващата си работа на полеви условия. 
02.09.2024, 14:07 часа
9143 2
Коментари

Кметчо

03.09.2024, 12:05 часа
27
26
Какви площадки бе батко. Водно парти и панаири с певци за вас селяни. И ако слушкате може и дронове да ви докарам да ви посветят малко и после обратно по панелките. Тук там някоя друга площадка ако пуснат ново заемче на общината и ако има далаверка.

БАЦЕ

02.09.2024, 22:48 часа
Кмета е загазил много, далавери, договори, комисиони... гледа да спаси кожата и да отърве пандиза... / ако има някаква истина/ ...поне така разбираме от този сайт... Явно хич не му е до хеликоптерни площадки... в този час...и точно във Враца...
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha