Три грешки при миене на косата, които водят до косопад

Три грешки при миене на косата, които водят до косопад Безпокои ли ви количеството коса по гребена, върху спалното бельо и под душа? 
Трихологът, което (специалист, занимаващ се с проблеми на косата и скалпа) Манди Бюхнер разкри, че причината може да са често срещани грешки, които момичетата правят по време и след измиване на косата.

Миете косата с твърде гореща вода
„Косата ви набъбва, когато влезе в контакт с гореща вода, което може да я направи по-податлива на накъсване. Не е необходимо да се миете с много студена вода, само да не е и много гореща”, обясни експертът.

Твърде старателното насапунисване на косата с шампоан по цялата й дължина
„Не се препоръчва да миете краищата на косата си с шампоан“, казва лекарят. Това, което попада върху тях, когато се отмие от корена, е достатъчно за да почисти цялата коса. При използването на балсам или маска нещата са точно е точно обратното - те не са предназначени за корените и може да ги омазнят.

Търкането след баня на мокра коса с памучна кърпа
„Когато се появи триене, памучните кърпи натоварват допълнително кутикулата и космените фоликули. Това може да доведе до увреждане, чупливост и дори изтъняване“, заключва трихологът.
 
15.06.2024, 13:31 часа
393 1
Коментари

А с какво

15.06.2024, 20:25 часа
25
27
да си подсуша мократа коса - с тоалетна хартия , или с найлонова кърпа , или с влагоабсорбатор с турбокомпресор 4х4 дизел инжекцион ??? Кретенизъм . Баба ти и дядо ти все сушоари са ползвали да им изсъхнат умните фонтанели.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha