Поскъпват месните продукти "Стара планина"

Поскъпват месните продукти "Стара планина"

Каймата, произведена по стандарт "Стара планина", е поскъпнала с 80 стотинки за килограм в периода от края на миналата година до дните преди Великден. Това показва статистиката на държавната комисия по стоковите борси и тържищата.
Подобна е ситуацията и при другите месни изделия. Варено-пушените колбаси "Стара планина” са увеличили цената си на едро с 52 стотинки за килограм. Единствено малотрайните колбаси от този стандарт са с 10 стотинки по-евтини и в средата на миналата седмица се продаваха средно за 7.78 лева за килограм. Трайните колбаси обаче се продават на по-ниски цени. Шпековият салам например вече струва 8.32 лева спрямо 9.09 лева за килограм в края на 2013 г. С 66 стотинки са по-евтини и телешките кренвирши, които вървят за около 4.37 лева килото.
Обикновената кайма смес в сряда се котираше на едро по 4.82 лева, или 43 стотинки по-евтино спрямо декември миналата година. Малотрайните варено-пушени колбаси за същото време са понижили цените си на борсите с 46 стотинки до 5.04 лева за килограм. Най-малко е поевтиняването - само 6 ст. до 3,36 лв./кг, на пилешките кренвирши. Същата е ситуацията и при пилешкото месо. Замразените пилета за последните почти 4 месеца са поевтинели на едро с 28 стотинки до 4.02 лева килото.
Пилешките бутчета са поевтинели с 53 стотинки до 3.50 лева, а пилешките гърди са понижили цената си по борсите с 18 стотинки до 8.05 лева. От млечните изделия за периода най-голямо поевтиняване на едро от 60 стотинки до 9.63 ллева е отчетено за овчето сирене. Кашкавалът "Витоша" запазва стабилна цена около 11 лева за кило, обикновеното краве сирене е поевтиняло символично с 5 стотинки до 5.69 лева. Кравето сирене по БДС обаче е увеличило цената си на едро с 52 стотинки до 8.52 лева за килограм.
 

22.04.2014, 12:12 часа
924 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha