Обвиниха член на СИК в Монтанско в грубо отношение към избирател

Обвиниха член на СИК в Монтанско в грубо отношение към избирател Един сигнал е подаден в Районната избирателна комисия в Монтана от началото на изборния ден. 
Той е бил за грубо отношение на член на СИК към избиратели. 
Сцената се е разиграла в секция в село Долни Цибър. Гласоподавател се оплакал, че член на комисията се държал в разрез с нормите за поведение. 
Сигналът е препратен на прокуратурата, съобщи говорителят на РИК, Петко Петков.
Изборният ден протича спокойно. Към 12 часа в региона са гласували малко над 14 на сто от имащите право на глас общо 116 500 граждани. Активността е с близо 2 на сто по-висока в сравнение с април тази година. Най-много са гласувалите в общините Георги Дамяново и Чипровци - 25 на сто, най-ниска е в Лом – малко над 10 на сто.
Продължава тенденцията за смяна на членове на избирателни секции, тази сутрин заместници са търсени на 10 от членовете на СИК, които не се явили при отварянето на секцията.
Няколко машини са създали проблеми при гласуването, една вече е изключена от изборния процес, тя е в секция в с. Медковец. Там вече се гласува само с хартия. Техници отстраняват проблемите в останалите 5 машини.
27.10.2024, 14:48 часа
447 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha