Изборни драми! Натопиха зам. областния управител на Враца, че купува гласове за Пеевски

Изборни драми! Натопиха зам. областния управител на Враца, че купува гласове за Пеевски Натопиха заместник областния управител на Враца Йордан Димитров, че купува гласове за партията на Делян Пеевски, научи агенция BulNews. 
Сигнал за това е подаден в Районната избирателна комисия по-рано днес от Йордан Бонев. Той написал жалба, в която твърди, че зам.-губернаторът агитира неправомерно в община Козлодуй и село Бутан в полза на номер 8. Според сигнала в РИК, той твърдял на всеослушание в ромската махала, че „работи за Пеевски“ и дава по 50 лв. в негова полза. 
Малко по-късно мъжът подал втора жалба в РИК. В нея той твърди, че още един човек купува гласове в полза на същата партия. Според информацията в сигнала, Кристиян Кръстев агитира пред секциите в село Гложене и Бяла Слатина в полза на бюлетина номер 8 и принуждава избирателите да гласуват за тях. Според Бонев, той също плаща на ръка 50 лева за глас.   
От РИК се свързали по телефона със секретаря на общините Козлодуй и Бяла Слатина, както и с председателите на посочените СИК в Бутан и Гложене за проверка на изнесените факти и обстоятелства в жалбите. 
Те обаче са оставени без разглеждане от РИК, тъй като касаят нарушение на Наказателния кодекс и не са в правомощията на комисията. Информацията обаче е предадена по телефона на дежурния прокурор, а жалбите са препратени по компетентност и на Районна прокуратура – Враца.
 
27.10.2024, 14:30 часа
2184 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha