Анализатор: Ескалацията между Израел и Иран ще обхване по-широк фронт

Анализатор: Ескалацията между Израел и Иран ще обхване по-широк фронт "Имаше три вълни, които отчетохме като атака на различни позиции на територията на Иран. Това е първата подобна израелска атака, за която Израел признава публично, и която е от такъв мащаб. Противовъздушната отбрана на Иран не се справи напълно."
Това обясни Руслан Трад, военен анализатор от Атлантическия съвет във Вашингтон след атака на Израел по цели в Иран.
"Атакувани и поразени са били казарми на Иранската революционна гвардия, както и съоръжения за производство на ракети, снаряди и дронове. Атаката още не е приключила", посочи той.
"Израел през Щатите успя да комуникира тази атака", каза Трад.
"При атака върху иранска територия много вероятно е като отговор от Иран да бъдат засегнати нефтена и газова инфраструктура. Това САЩ опитваха да предотвратят до последно. Ограниченият обхват на израелските атаки е резултат от натиска на Вашингтон", смята военният анализатор.
"Смята се, че няма ударени обекти, свързани с енергийната инфраструктура на Иран, но все още не може да се каже категорично", добави той.
По думите му, до момента действията на Израел срещу Иран са били свързани със саботажи, шпионаж и опити за предотвратяване на ядрената програма на Иран.
"Ескалацията ще обхване много по-широк фронт между двете страни, които не са гранични", прогнозира Руслан Трад.
26.10.2024, 15:21 часа
83 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha