Враца е част от инициатива за безплатни прегледи и изследвания на хора в населените места /снимки/

Враца е част от инициатива за безплатни прегледи и изследвания на хора в населените места /снимки/ Враца е част от инициативата на Фондация Практикум – "Лекар на село", съобщиха от местната администрация.
Кампанията обхваща населените места във Враца, като екип от специалисти извършва безплатни прегледи на живущите.
Прегледите и изследванията по програма „Лекар на село“ са безплатни за пациентите благодарение на партньори от бизнеса, а подкрепата на Фондация „Америка за България“ позволява на „Практикум“ да разшири инициативата.
За целта екипи от лекари, студенти по медицина и специализанти доброволци извършват прегледи и консултации по места, като всеки местен – независимо от възрастта и здравословното си състояние, може да се възползва от услугата. Медицинско оборудване и консумативи са осигурени от организатора – фондация „Практикум“.
Освен да запълни липсата на достъп до здравна грижа, „Лекар на село“ има и друга важна цел- предлага безценен практически опит в областта на диагностицирането, „Лекар на село“ – първата инициатива на фондация „Практикум“, запълва сериозен недостатък в подготовката на бъдещите медици.
Общината изказва своята благодарност към студентите от Медицински Университет-Филиал Враца, които активно участват в кръвовземането.
23.09.2024, 15:47 часа
913 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha