Кметът на Литаково след инцидента с парашутисти: Времето беше лошо и мъгливо

Кметът на Литаково след инцидента с парашутисти: Времето беше лошо и мъгливо "Често сме виждали балона", каза кметът на ботевградското село Литаково Пешо Петков от мястото, където по-рано днес стана трагичен инцидент с парашутисти. Той уточни, че тази сутрин е имало мъгла и не е било подходящо за такива полети. 
Митко Димитров, директор на пресцентъра на МВР, съобщи, че двама парашутисти са претърпели произшествие след скок от балон с топъл въздух в Софийска област. Единият е загинал на място. Другият е с опасност за живота.
"Често сме виждали този балон да се рее над литаковските поля, обработваемите земеделски земи", каза кметът. "Тази сутрин тук беше доста мъгла и изобщо не е за такива полети, но явно така е решено, така са направили и затова се стигна и до този нещастен край", посочи Петков. 
Той обясни, че балонът е на човек от Трудовец, който доста често го пуска тук. До момента обаче местните не са виждали да скачат хора от него. Друг път не е имало такива инциденти, каза Петков./БТА
23.10.2024, 14:51 часа
304 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha