Атаки с дронове между Украйна и Русия взеха жертви

Атаки с дронове между Украйна и Русия взеха жертви За нанесени щети на две фабрики за спирт в руската Тулска област, южно от Москва, след нападение с украински дрон, съобщи губернаторът на областта, цитиран от "Ройтерс".
"По предварителна информация няма пострадали. На мястото на инцидента работят специалисти от службите за спешна помощ. Ситуацията е под контрол", написа в Telegram областният управител Дмитрий Миляев. 
Все още не е ясно колко мащабно е било нападението, което е нанесло щети на фабриките за спирт в град Ефремов и село Лужковски.
При друга украинска атака с дрон са били ударени котелно помещение и сграда, която не е жилищна, в руската Брянска област, граничеща с Украйна. При нападението няма пострадали, уточни областният управител на Брянск Александър Богомаз. Той добави, че руските части за противовъздушна отбрана са унищожили най-малко шест украински дрона над територията на областта.
Киев често е заявявал, че въздушните му атаки на територията на Русия са насочени срещу инфраструктура, която е ключова за военните усилия на Русия, и са в отговор на непрестанните бомбардировки на Москва на украинска територия.
"Тази нощ атака с украински дрон е предизвикала експлозия и кратък пожар в химически завод в руската Тамбовска област", съобщи нейният управител Максим Егоров, уточнявайки, че няма жертви при нападението. 
В същото време в украинската Сумска област Русия е нанесла смъртоносна атака с дрон, при която са загинали трима цивилни, включително дете. Управителят на областта в Източна Украйна Игор Калченко заяви, че нощната атака е била насочена срещу жилищни сгради, като е нанесла трагични загуби на местната общност, информира БТА.
Руските части за противовъздушна отбрана са унищожили 18 украински безпилотни самолета за една нощ, информира руското министерство на отбраната.
22.10.2024, 10:18 часа
128 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha