Полицията с нова мащабна спецакция във Видинско, трима са арестувани

Полицията с нова мащабна спецакция във Видинско, трима са арестувани В хода на продължаващите специализирани полицейски операции в област Видин, в петък служители на РУ-Кула са извършвали активни превантивни и контролни действия на територията на община Грамада. По време на акцията, фокусирана върху противодействие на конвенционалната престъпност и превенция на престъпленията срещу  политическите права на гражданите, са били задържани трима души, образувани едно досъдебно производство, едно бързо производство и три предварителни проверки. 
При предприето претърсване на частен адрес в Грамада криминалистите открили и иззели незаконно притежавано оръжие – две гладкоцевни пушки и газов пистолет с преработена муфа, както и нарязан на ситно тютюн без бандерол. 57-годишният обитател на имота е бил задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производств.
В други два частни имота в градчето полицаите установили дърва без контролна горска марка и без документи за произход. На стопаните съставили актове по Закона за горите, образувани са две преписки.
По пътя Срацимирово - Грамада полицаите засекли 35-годишен от с. Шипот, който шофирал лек автомобил „Опел“ без свидетелство за управление на МПС в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото деяние. По случая е образувано бързо производство.
При контролната дейност по време на акцията полицейските екипи проверили 58 МПС и 93 лица (от тях осем – криминален контингент). За установите нарушения съставили 9 акта и 5 фиша по ЗДвП и връчили два електрони фиша. 
21.10.2024, 11:45 часа
303 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha