"Бдин" /Видин/ ликува след 3:1 срещу "Ком" /Берковица/

"Бдин" /Видин/ ликува след 3:1 срещу "Ком" /Берковица/ "Бдин" /Видин/ се наложи с 3:1 над "Ком" /Берковица/ в среща от 8-ия кръг на Северозападната Трета лига.
В главната роля за "Бдин" в този мач бе Мартин Николов, който отбеляза две попадения, но получи червен картон и остави отбора си с човек по-малко в заключителната част на срещата. Третото попадение бе дело на Радослав Захариев, за гостите се разписа Денис Димитров.
След двете поредни загуби в първенството бдинци започнаха леко неуверено мача на стадион "Георги Бенковски". Още при първата атака на гостите, водени от бившия треньор на "Бдин" Венци Иванов, рикошет пред вратата можеше да изненада неприятно стража на домакините Васил Асенов. В 6-ата минута добра атака на "Ком" завърши с изстрел на Денис Димитров, но Асенов спаси. Янек Кирилов насочи добре топката с глава след центриране от ъглов удар, стражът на гостите Георгиев обаче също се намеси авторитетно. 8 минути по-късно главният съдия Росен Гановски отмени попадение на Радослав Захариев заради спорна засада. В 37-ата минута защитник на "Ком" игра с ръка в наказателното си поле, но главният рефер прецени, че действието е неумишлено. Минута по-късно по-добрата игра на домакините даде резултат. Мартин Николов "разстреля" отблизо вратаря на гостите, топката се отби в тялото му, но при добавката Николов не сгреши за 1:0. В последната минута на първата част вратарят на "Ком" спаси точен изстрел на Кристиан Йошов, който завърши добра атака на "Бдин".
През втората част бдинци продължиха до доминират. Опасен изстрел на Николов премина край вратата на "Ком" в 50-ата минута. 6 минути по-късно Алекс Георгиев отправи силен удар от границата на наказателното поле, но стражът на гостите плонжира и спаси. В 64-ата минута Константин Маринов се озова на върха на бърза контраатака на "Бдин", но си поведе силно топката и не успя да удвои. Последва хубав далечен изстрел на Соколов, но извън целта. Противно на футболната логика, гостите успяха да изравнят в 74-ата минута с удар отблизо на Денис Димитров. Радостта им обаче продължи само две минути. Мартин Николов отбеляза второто си попадение в мача с диагонален удар в 76-ата минута. В 80-ата минута вратарят Кристиан Георгиев и Мартин Николов се спречкаха, а Гановски ги санкционира с жълти картони.
Едва две минути по-късно голмайсторът на "Бдин" получи второ официално предупреждение, този път за бавене на играта, и напусна преждевременно терена. Въпреки че останаха с човек по-малко, видинчани успяха да отбележат гола на спокойствието в 86-ата минута чрез Радослав Захариев, който бе изведен на стрелкова позиция от Ивайло Иванов. В края на срещата Ивайло Тошев можеше да намали резултата, но стражът на "Бдин" Васил Асенов спаси изстрела му с глава.
 Така момчетата на Анатоли Тонов отново опитаха вкуса на победата:
"Необходимо беше да се върнем на победния път. Недобри игри предните два мача и логично ги загубихме след много наши грешки. Лошото е, че днес допуснахме много малко грешки, но в една от тях ни вкараха гол. Радостното е, че успяхме бързо да възстановим преднината и след това с още малко по-добри действия в контраатака затвърдихме мача - 3:1 за нас, което е добре и поздравявам момчетата. След две загуби малко или много се чувства някаква неувереност, би трябвало да не е така, но в крайна сметка в процеса на играта постепенно заиграхме добре. Изпуснахме доста положения. Добре е, че ги създаваме, но трябва и да ги вкарваме. Лошото е, че натрупахме доста картони. Ще бъдем без Мартин в следващия мач, което никак не е добре, защото сме много малко хора, къса ни е скамейката, но ще се борим и така."
В следващия кръг "Бдин" гостува на "Ювентус" /Малчика/. Мачът е на 2 ноември.
19.10.2024, 20:08 часа
547 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha