Читалище "Развитие" във Враца кани на литературна среща с Иво Сиромахов

Читалище "Развитие" във Враца кани на литературна среща с Иво Сиромахов Библиотеката при Народно читалище „Развитие - 1869“ - Враца кани на среща с Иво Сиромахов.
На 17 септември авторът ще представи своите сатирични романи – „Бай Тошо“ и „Певицата взема властта“, както и детския роман „Тони и Гари обикалят света“. В рамките на срещата ще се потопите в света на смеха и иронията, които разкриват българската действителност през очите на герои като Бай Тошо и министър-председател – чалга певица.
Иво Сиромахов ще разкаже и за шеметните приключения на Тони и Гари, които пътуват през времето и срещат велики личности като Сократ, Цезар, Клеопатра, Леонардо да Винчи и още много.
Литературната среща започва в 18 часа в читалнята на библиотеката в читащитето, а входът в свободен.
Заповядайте, за да се насладите на вечер, изпълнена с хумор, ирония и забавление!
Иво Сиромахов е български писател, сценарист, драматург и актьор.
Завършва „Националната гимназия за древни езици и култури“, дипломира се в НАТФИЗ, специалност „Театрална режисура“. Работи като режисьор в Малък градски театър „Зад канала“ и Театър „Българска армия“. Носител е на „Наградата за дебют в областта на изкуствата“. Автор на романи, разкази и пиеси.
Негови книги са „Една нощ в гробищата“ (1999) „Оптимистична теория за българския секс“ (2007), „Дневници и нощници“ (2008), „Още дневници и нощници“ (2009), „Няма смисъл“ (2009), „BG дневници и нощници – Създателите“ (2010), „Няма значение“ (2011), „Очила“ (2012), „Българско криминале“ (2012) и още: Скарлет + Иво = ВНЛ, "Приказки от планината", "У майкини".
През 2014 г. печели награда „Цветето на Хеликон“ за романа „Моят таен любовен живот“ - наградата се връчва за най-продавана българска книга.
13.09.2024, 11:53 часа
208 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha