Заради отказ на системата: Провал на втория тест за деветокласниците по природни науки

Заради отказ на системата: Провал на втория тест за деветокласниците по природни науки Провал на втория тест за деветокласниците по природни науки от изследването на уменията на учениците в тази област. За това сигнализира Диян Стаматов – директор на 119-то училище и председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета във Facebook.
На първата част от изпита, който се проведе вчера (14 октомври), в Министерството на образованието и науката не са постъпвали сигнали за технически проблеми. Но тестът се е провел през друга платформа (смарт тест), докато днес са използвали акаунтите си за е-системата на МОН - НЕИСПУО (Национална електронна информационна система за предучилищното и училищно образование). Системата обаче е блокирала и на някои места учениците са си тръгнали след 30 минути чакане.
Вторият ден от “Демо бг пиза” за 9 клас се провали. Причината - невероятните акаунти на МОН! Същите, които държавата ги правеше години! И уж всичко работеше. Е, какво са 26 000 чакащи за нещо като експеримент за изпит! Тишина на екрана… Нищо, догодина МОН пуска своя дневник със същите акаунти!>, написа Стаматов в социалните мрежи.
Това не е външно оценяване и за да не се създава стрес у учениците, резултатите при желание от страна на ученика и по преценка на учителя ще се вписват вместо текуща оценка от входно ниво.
15.10.2024, 15:00 часа
106 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha