ДНК тест помогна да се намери дете, отвлечено през 1951 година в САЩ

ДНК тест помогна да се намери дете, отвлечено през 1951 година в САЩ ДНК тест помогна да се намери дете, отвлечено през 1951 г. Когато момчето е на 6 години, то е отвлечено и осиновено от друго семейство, пише Гардиън.
70 години по-късно мъжът е намерен, благодарение на онлайн тест за предци, стари снимки и изрезки от вестници.
Племенницата на Луис Армандо Албино в Оукланд - с помощта на полицията, ФБР и Министерството на правосъдието - е открила чичо си, живеещ на източното крайбрежие на САЩ.
Албино е пенсиониран пожарникар и ветеран от морската пехота, който е служил във Виетнам.
63-годишната му племенница Алида Алекин открива Албино и го събира със семейството му в Калифорния през юни.
Албино е пенсиониран пожарникар и ветеран от морската пехота, който е служил във Виетнам.
63-годишната му племенница Алида Алекин открива Албино и го събира със семейството му в Калифорния през юни.
На 21 февруари 1951 г. една жена примамва шестгодишния Албино от парка в Западен Оукланд, където той играе с по-големия си брат, и му обещава на испански, че ще му купи бонбони.
Вместо това тя отвлича роденото в Пуерто Рико момче и го пренася с полет до източното крайбрежие, където то попада при двойка, която го отглежда като собствен син.
В продължение на повече от 70 години Албино остава безследно изчезнал, но винаги е бил в сърцата на семейството си и негова снимка е висяла в къщите на роднините му, казва племенницата му. Майка му умира през 2005 г., но никога не губи надежда, че синът ѝ е жив.
Полицията в Оукланд признава, че усилията на Алекин „са изиграли съществена роля за намирането на чичо ѝ".
В архивни статии на „Оукланд трибюн" се съобщава, че полицията, войниците от местната военна база, бреговата охрана и други служители на града са се включили в мащабното издирване на изчезналото момче. Според статиите заливът на Сан Франциско и други водни пътища също са били претърсени. Братът на момчето, Роджър Албино, бил разпитван няколко пъти от следователите, но разказът му за жена с кърпа на главата, която отвела брат му, не помага в намирането на изчезналото момче.
Първите призначци, че чичо ѝ може да е жив, идва през 2020 г., когато „просто за забавление" си прави онлайн ДНК тест. Той показал 22% съвпадение с мъж, който в крайна сметка се оказал нейният чичо. По-нататъшното търсене по това време не е дало никакви отговори.
В началото на тази година тя и дъщерите ѝ започнали да търсят отново. При посещение в обществената библиотека в Оукланд тя преглежда микрофилми със статии от „Трибюн" - включително една, на която има снимка на Луис и Роджър - което я убеждава, че е на прав път. Още същия ден тя отишла в полицията в Оукланд.
В крайна сметка разследващите приемат, че новата следа е съществена.
Луис е бил открит на източното крайбрежие. На 20 юни следователите отишли в дома на майката на Алекин и съобщили, че чичо ѝ е намерен.
На 24 юни, със съдействието на ФБР, Луис пристига в Оукланд с членове на семейството си и се среща с Алекин, майка ѝ и други роднини.
23.09.2024, 16:24 часа
150 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha