Първан Симеонов: На Борисов ще му е най-трудно – от едната страна е Радев, от другата – Пеевски

Първан Симеонов: На Борисов ще му е най-трудно – от едната страна е Радев, от другата – Пеевски 9 партии са в играта. Формулата може да е различна, има няколко партии около чертата. Имаме битка за второто място, но не изключвам и други партии да се включат в нея чрез „крайна мобилизация”. Не е ясно и състезанието между двете ДПС-та. Това заяви в ефира на Нова телевизия социологът Първан Симеонов от „Галъп”.
Не много висока активност се очаква – около 2 млн. души, т.е. 30-35% избирателна активност.
Много неясноти, само една яснота – ниска избирателна активност. Такова ниско гласуване ще изкриви представителността.
„Има значение второто място, защото „Възраждане” може да вземе втория мандат при провал на първия. Ако те изпъкнат втори, това ще е допълнителен стимул за съставяне на правителство – „ето, радикалите растат”. Ако Делян Пеевски порасне много, Бойко Борисов може да се притесни от това, а също и да се направи санитарен кордон около Пеевски”, коментира той.
Засега ИТН, ПП-ДБ и ДПС-Доган са отхвърлили възможност за коалиция с Пеевски. Въпросът е и колко монолитно ще реагира ПП-ДБ към опцията за кабинет с ГЕРБ. Борисов ги дели.
„На Борисов ще му е най-трудно – от едната страна накрая е Радев, от другата – Пеевски”, смята Симеонов.
Той е на мнение, че този път партиите ще опитат да съставят правителство.
Засега ИТН, ПП-ДБ и ДПС-Доган са отхвърлили възможност за коалиция с Пеевски. Въпросът е и колко монолитно ще реагира ПП-ДБ към опцията за кабинет с ГЕРБ.

Изследването на „Галъп интернешънъл болкан“ е проведено между 28 септември и 6 октомври 2024 г. сред 806 души по метода „лице в лице“ с таблети. Извадката е представителна за пълнолетното население на страната. Максималното стандартно отклонение е ±3.5% при 50-процентните дялове. 1% от извадката е равен на около 54 хиляди души.
15.10.2024, 09:55 часа
277 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha