Важно! Вижте кои са най-опасните пътни участъци във Врачанско и защо

Важно! Вижте кои са най-опасните пътни участъци във Врачанско и защо Шест са установените участъци с концентрация на пътно-транспортни произшествия в област Враца, каза началникът на сектор „Пътна полиция“ гл. инспектор Христо Димитров. 
Не е изненадващо, че на челната позиция е кръстовището между обходния път на областния град и Криводолско шосе. За година там са станали 5 катастрофи, показва статистиката на МВР. При тях са пострадали 5-има души. 
За пръв път МВР разкри подробности за механизмите на катастрофите в участъците с повишена концентрация на ПТП-та. От изнесените данни става ясно, че всички катастрофи на проблемните кръстовища са страничен удар и при произшествия виновните водачи са пътували или от Враца към Криводол или в обратна посока. Това означава, че при всички инциденти се касае за отнето предимство и/или неспазване на знак „Стоп“. Произшествия са ставали и в ясно, и в облачно, и в дъждовно време, и през деня и нощем, което означава, че не атмосферните условия влияят на вниманието на водачите. 
Без изненади е и вторият участък с много катастрофи във Врачанско. Той отново е на обходния път, а именно – кръговото кръстовище с пътя за Оряхово. За разглеждания период там са станали 8 ПТП-та. Всички те са с камиони и са „блъскане в пътно съоръжение“, тоест водачите са изпуснали завоя и са навлезли в тревната площ на кръговото. Катастрофи отново са ставали и в ясно и сухо, и при влажно време, и по тъмно, и по светло. За щастие, няма пострадали хора, а има само материални щети.
Третият опасен участък е между Борован и Бяла Слатина. Там е имало 4 катастрофи, при две от които коли са се блъснали в скат, една – в канавка и още една – с друго МПС под ъгъл. Има един ранен човек. 
Следващият участък с повишена концентрация на ПТП-та е между Търнак и Бяла Слатина, където е имало 3 катастрофи. При всички тях кола се е блъснала в скат. Макар броят произшествия да не е толкова висок, при там ранените са най-много – цели 10 души. 
Два опасни участъка има по пътя между Бяла Слатина и Кнежа. Там са станали общо 6 инцидента с трима ранени.
Установените участъци с концентрация на пътнотранспортни произшествия, са обезопасени, като същите са обозначени със съответните пътни знаци, намалена е скоростта на движение и забранено изпреварването. Контролът е насочен в зоните на тези участъци, казват от МВР.
 
15.10.2024, 08:40 часа
2293 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha