Осъдиха българин и четирима албанци за трафик на над 2 тона кокаин на Острова

Осъдиха българин и четирима албанци за трафик на над 2 тона кокаин на Острова

Българин беше осъден за една от най-големите пратки с наркотици, залавяни в Обединеното кралство. Петко Жутев и още четирима албански граждани бяха признати за виновни от Централния криминален съд в Лондон за контрабанда на над 2 тона кокаин от Колумбия, укрит в кашони с банани.  Според английската полиция мъжете са имали намерение да го пласират на улични дилъри в британската столица, от което биха получили 200 млн. паунда.
Българинът е бил ключова фигура в този процес. Той става собственик на фирма за внос на плодове няколко месеца преди на Острова да дойде голямата пратка с кокаин. Делото беше отлагано няколко пъти, защото защитата на Жутев се опитваше да докаже, че той не е знаел за вноса на наркотици. Кралската прокуратура обаче успя да убеди съдебното жури, че именно българинът е бил главното действащо лице в операцията.
Пратката с кокаин е била прихваната от полицията в пристанището в Портсмут. Органите на реда са действали по сигнал на колумбийските си колеги. Полицаите са открили маркираните кашони с банани, в които е бил скрит кокаина и са ги подменили. Двама служители на реда са заели и местата на шофьорите на тирове, които е трябвало да откарат дрогата до халето за разтоварване.
Именно там е бил заловен и Жутев, който е давал разпореждане къде да бъде поставен наркотикът. Открит е и пистолет в халето, в което пристигат кашоните с банани. 

14.10.2024, 09:27 часа
374 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha