Продължава ескалацията в боевете между Израел и "Хизбула"

Продължава ескалацията в боевете между Израел и "Хизбула" Продължава ескалацията в боевете между Израел и подкрепяната от Иран ливанска групировка "Хизбула".
Израелските сили разширяват офанзивата си, като за първи път цел на израелските удари стана и град Дейр Била, в северната част на Ливан. Ракетни удари на "Хизбула" задействаха тревога в Северен Израел в ранните часове на днешния ден. Експлозии огласиха залива на пристанищния град Хайфа, а жителите му се втурнаха към бомбоубежищата. Само в рамките на съботния ден от "Хизбула" са изстреляли повече от 300 снаряда по цели в Израел, по данни на израелските военни.
Междувременно, роднини и близки на израелските заложници, държани от "Хамас", се събраха снощи на протест в Тел Авив. Повече от хиляда души поискаха от правителството да осигури освобождаването на техните близки.
"Ние стоим тук всеки ден и не пропускаме нито един ден, дори по време на Йом Кипур. Заложниците все още са там и няма почивка за тях, не е като да е празник, така че условията да са различни. Тяхното положение е едно и също всеки ден, всеки ден ще се борим, докато не ги върнем всички", каза Ахиро Шахар, роднина на убит заложник.
"Има много хора в нашето правителство, нашият премиер например, които трябва да поискат прошка за много неща, и първото е изоставянето на заложниците", заяви Наама Вайнберг, роднина на убит заложник.
13.10.2024, 16:21 часа
651 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha