Сирия съобщи за израелски удари по обекти в страната

Сирия съобщи за израелски удари по обекти в страната Сирия съобщи за израелски въздушни удари по обекти в страната тази нощ.
Сирийската държавна телевизия съобщи за израелски удари по промишлен обект в град Хомс и военен в околностите на Хама, причинили материални щети.
В Хомс е засегнат автомобилен завод, избухнал е пожар. 
Взривове е имало и в град Дераа.
Ройтерс отбелязва, че израелските удари по свързани с Иран цели на сирийска територия са се засилили след след нападението на палестинската групировка "Хамас" срещу Израел на 7 октомври миналата година. 
Новините идват на фона на разговора между американския президент Джо Байдън и израелския премиер Бенямин Нетаняху- първия от няколко седмици. В дискусията е участвала и Камала Харис - вицепрезидент и кандидат на демократите за държавен глава. Байдън е призовал Нетаняху израелските сили да бъдат особено внимателни в "гъсто населените райони на Бейрут", където се намират обекти на атаки през последните дни.
В социалната мрежа "Екс" израелските военни предупредиха жителите на предградието Харет Хрейк в Бейрут да се евакуират. Някои сгради са близо до съоръжения на "Хизбула". Израелските сили продължават боевете с групировката.
Ливанското здравно министерство обяви, че при израелски удар в южната част на страната са загинали петима членове на агенцията за гражданска отбрана. 
10.10.2024, 13:21 часа
135 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha