Ето 9 знака, че с партньора ви сте твърде различни

Ето 9 знака, че с партньора ви сте твърде различни Въпреки че в началото на връзката  ви може да сте изглеждали съвместими с половинката ви, това може да се е променило с времето.
С нарастването и развитието на връзките се развиват и хората в тях, което е нормално и в крайна сметка неизбежно. Но понякога еволюцията и промените могат да бъдат толкова големи, че изведнъж вие сте не просто несъвместими, но напълно различни хора, които дори не могат да поддържат нормален разговор. Както се казва, противоположностите се привличат, но има ограничение за това колко противоположни могат да бъдат двама души, за да бъдат двойка. Всъщност проучванията са установили, че е по-вероятно да се окажем с някого точно като нас, отколкото с някого, който е нашата пълна противоположност.
Без значение колко много се обичате и се разбирате с партньора ви, компромисът е решаваща част от всяка хармонична връзка. Ако вие постоянно принуждавате любимия ви да се подчинява на волята ви (или той го прави спрямо вас) вие ще преживеете много конфликти.
Но проблемът е, че дори да сте много различни, това не означава непременно, че любовта между вас си е отишла. Това, разбира се, може да създаде проблем, когато е ясно, че връзката ви просто вече не работи. Точно в този момент и двамата трябва сериозно да помислите за настоящето, бъдещето ви заедно или, ако е необходимо, да помислите за бъдеще поотделно.
Но междувременно, за да стигнете до този момент, ето девет признака, че вие и вашият партньор сте твърде различни.

1. Имате различни възгледи за ангажираността
Когато става дума за обвързване, хората го виждат по различен начин, което е добре. Но когато се опитвате да накарате една връзка да работи, това е друг въпрос. Ако смятате, че моногамията е красив ангажимент, а партньорът ви смята, че е нереалистична измама, има вероятност единият или и двамата да се окажете обидени и разочаровани в даден момент.

2. Не разбирате езика на любовта на другия
Според д-р Гари Чапман всеки говори един от петте езика на любовта: думи на утвърждение, качествено прекарано време, получаване на подаръци, актове на услуга или физическо докосване.
„Хората не трябва да говорят на един и същ език на любовта, за да успеят като двойка, по-скоро трябва да разбират езика на любовта, на който говори тяхната половинка“, казва той, добавяйки: „Това не е лесно; не само изисква да разбереш човека и как той е различен от теб, но и че това, което е важно за него, е различно от това, което е важно за теб.“

3. Никога не сте на една страница в живота си
Въпреки че никоя двойка не е на една и съща страница през цялото време, би било полезно, ако сте на една и съща страница през по-голяма част от времето. Проучване в Германия по-рано тази година установи, че сме привлечени най-вече от хора, които са подобни на нас. Ако сте на една вълна с вашия партньор, това е добре и говори за потенциал на отношенията, но ако той е на напълно различна вълна (в житейски план), разликата определено може да попречи на привличането и разбирателството между вас.

4. Вашите спорове остават без решение
Двойките се карат различно. Някои хора затръшват вратите и остават насаме със себе си, затваряйки се, докато други спорят докато не намерят решение на проблемите си. В идеалния случай всеки спор трябва да стигне до решение, такова, с което и двамата да сте съгласни, но ако не можете, това е знак, че сте твърде различни. Конфликтът е част от взаимоотношенията; както и разрешаването на конфликти.
„Най-съществената съставка в една връзка е двама партньори да са готови да работят върху нея“, казва брачният и семеен терапевт Пела Вайсман. „Ако имате това – имате всичко.“

5. Дразните се от неща, които вълнуват половинката ви
Въпреки че никой не казва, че вие и вашият партньор трябва да харесвате абсолютно едни и същи неща, ако това, което любимият ви човек харесва и което го вълнува, ви кара да искате да крещите или ви отвращава, тогава това е нещо, което си струва да се отбележи като голяма, дълбока разлика между вас. Защото не само че не харесвате това, което партньорът ви обича, но и не го уважавате – което в известен смисъл може да означава, че вие не уважавате и неговата личност напълно.

6. Вашите сексуални предпочитания са също доста различни
Въпреки че има няколко неща, които са по-важни от секса в една връзка, интимността е едно от основните, базови неща за една двойка. Това означава, че ако вашите сексуални предпочитания не се припокриват никак, тогава това е трудно да се преодолее. Сексуалната съвместимост е доста важна част от една здрава връзка и ако това, което ви различава с партньора ви, е в противоположните краища на спектъра, тогава това е важен знак, че сте твърде различни, за да продължите заедно.
„Желанията са на приливи и отливи, но ако по същество не сте на една и съща страница в сексуално отношение, е трудно връзката да работи в дългосрочен план“, казва Вайсман. „Ако някой от вас винаги се чувства сексуално отхвърлен или неудовлетворен, това е лош знак.“

7. И двамата имате различна представа за това какво означава общуване
Подобно на езиците на любовта, хората общуват по различен начин. Някои хора държат всичко затворено вътре в себе си, докато не експлодират, докато други са отворена книга. Ако вие и вашият партньор общувате толкова различно, че дори не можете да общувате изобщо, тогава какво имате?
„Половината от изкуството на всяка връзка е да разбереш как да общуваш с другия човек“, казва Вайсман. „Вашата комуникация вероятно няма да бъде перфектна от първия ден и това е ОК. Но ако сте на километри един от друг, без да се опитвате да се подобрите, предстои ви труден етап.“

8. Никога не можете да намерите щастлив компромис
Независимо дали го наричате „златна среда“ или просто компромис, ако вие и вашият партньор сте твърде упорити, за да го постигнете, тогава това е разлика в личностите ви, която трудно може да бъде превъзмогната. Компромисът е от решаващо значение за щастливата връзка.

9. Не се наслаждавате искрено на компанията на другия
Може да звучи очевидно, но ако не харесвате своя партньор като човек, това е доста лош знак. Не е задължително партньорът ви да е най-добрият ви приятел на света, но имате по-добър шанс да накарате връзката ви да работи, ако има приятелство в основата на връзката ви. Важно е да можете да си прекарвате приятно времето заедно, а не между вас винаги да се усеща напрежение или чувство на досада.
23.10.2024, 10:00 часа
128 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha