Удар на митничарите! Задържаха над 7 кг кокаин на ГКПП "Дунав мост-Видин" /снимки+видео/

Удар на митничарите! Задържаха над 7 кг кокаин на ГКПП "Дунав мост-Видин" /снимки+видео/ Митническите инспектори от отдел „Борба с наркотрафика Видин“ откриха 12 пакета с кокаин в специално изграден тайник на лек автомобил. Разследването се води под ръководството на Окръжната прокуратура. То е за контрабанда на високорисково наркотично вещество в особено големи размери.
Те са открити в областта на задната седалка - между облегалката и багажника, където била установена преграда с необичайни плътности. При физическата ѝ проверка митническите инспектори открили 12 пакета с неправилна форма, опаковани с прозрачно фолио, с общо тегло 7 315 грама. Съдържащото се в тях вещество дало положителна реакция за кокаин при тестването с полеви наркотест.
Допълнително от тайника е бил изваден GPS тракер, поставен в работна ръкавица.
Водачът на автомобила е привлечен в качеството на обвиняем и е задържан за срок до 72 часа. Внесено е в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. За извършеното от обвиняемия престъпно деяние законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 10 до 15 години и глоба в размер от 100 000 до 200 000 лева.
11.10.2024, 13:39 часа
555 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha